Voor meer informatie bel 06-86889833
NL | EN

Ontvangst schriftelijke verklaring

Bij arrest van 14 juni 2013 heeft de Hoge Raad zich uitgelaten over de vraag wanneer gezegd kan worden dat een verklaring door de geadresseerde is ontvangen in de zin van art. 3:37 BW. Hierbij heeft de Hoge Raad voorbeelden gegeven van door de afzender mogelijk te hanteren adressen. In deze bijdrage wordt het arrest van de Hoge Raad kort besproken.

Een verkorte weergave van feiten: Stichting Nieuwenhuis heeft aan Centavos een aantal  onroerende zaken verkocht met een recht op terugkoop. Vervolgens hebben partijen voor enkele van de verkochte panden een huurovereenkomst gesloten. Partijen kwamen overeen dat mededelingen aan de huurder in verband met de uitvoering van de huurovereenkomst konden worden verricht aan het adres van het gehuurde.

Op 3 juli 2002 hebben partijen een overeenkomst gesloten waarin het terugkooprecht is verlengd tot en met 13 juni 2008. In artikel 4 van deze overeenkomst is onder meer bepaald dat het terugkooprecht zou vervallen en een marktconforme huurprijs zou moeten worden betaald als er drie aanmaningen met telkens een tussenpoos van twee weken moesten worden gestuurd voor achterstallige betaling van huurpenningen.

Wilt u meer lezen? Klik hier voor het volledige artikel. 

Op zoek naar een passende vacature?
Schrijf je dan vandaag nog in bij Tailor Made Recruitment