Voor meer informatie bel 06-86889833
NL | EN

Wat te vermijden bij ontslag op staande voet

Een ontslag op staande voet is niet zelden gebaseerd op ernstig verwijtbaar gedrag van een werknemer die ook strafrechtelijk over de schreef is gegaan. Denk bijvoorbeeld aan ontslag wegens diefstal, mishandeling en vernieling.

Recentelijk oordeelde het Hof Arnhem-Leeuwarden in een zaak waarin een ontslag op staande voet wegens ‘verduistering’ centraal stond. Uit dit oordeel volgt dat er voor een werkgever bewijsrechtelijke problemen kunnen ontstaan vanwege het gebruik van een strafrechtelijke term in de ontslagbrief.

Volgens de werkgever, een transport- en koeriersbedrijf, zijn door de werknemer vervoerde postpakketten niet aangekomen en heeft hij in ieder geval geldbedragen niet, dan wel niet juist, afgedragen. De werkgever gebruikte de volgende woorden in de ontslagbrief: ’De reden hiervoor is dat u verduisterd heeft sommen geld en pakketten van mijn klanten en brandstofgelden die toebehoren aan ARO BV.’. De werknemer kwam op tegen zijn ontslag en startte in kort geding een loonvorderingsprocedure.

Wilt u meer lezen? Klik hier voor het volledige artikel. 

 

Op zoek naar een passende vacature?
Schrijf je dan vandaag nog in bij Tailor Made Recruitment