Voor meer informatie bel 06-86889833
NL | EN

Wat te weten over zakendoen in China

China is het land van de onbegrensde mogelijkheden en er zijn kansen te over voor het Nederlandse bedrijfsleven. Echter, er zijn vele bedreigingen die een anderzijds veelbelovende markt kunnen bederven. Zeker in China geldt, hoe beter de voorbereiding, hoe groter de kans op succes. Natuurlijk is kennis van de markt en kennis van de zakencultuur onontbeerlijk, maar ook een goede juridische voorbereiding is van groot belang voor succes in China.

Graag geven wij u een aantal juridische adviezen waarvan wij denken dat elk bedrijf dat zaken doet met China zich aan zou moeten houden: Weet met wie u zaken doet; Bescherm uw intellectueel eigendom; en Zorg voor goede contracten.

Weet met wie u zaken doet.

Onbetrouwbare bedrijven vind men overal ter wereld, en China is hierop geen uitzondering. Als een deal te mooi lijkt om waar zijn is dit meestal ook zo, ook in China. Voorzichtigheid is dus geboden. Het is altijd belangrijk om goed te weten wie uw potentiele zakenpartner eigenlijk is. Afhankelijk van het soort zaken dat u wilt doen  - inkoop, sourcing, distributie, technologische samenwerking of  een joint venture- , zijn er verschillende zaken waar aandacht aan besteed dient te worden.

Wilt u meer lezen, klik hier voor het volledige artikel.

Op zoek naar een passende vacature?
Schrijf je dan vandaag nog in bij Tailor Made Recruitment